Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Kestar Coffee Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Cafea verde Guatemala Huehuetenango 19/20, Arabica 100%
38 lei
Brand
Cafea verde
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Calitate: SHB EP

Ferma: Las Amapolas

Altitudine: 1350m - 2000m

Varietate: Caturra, Typica, Bourbon, Catuai

PROCESARE: Spalare

GUST - foarte dulce si fin de ciocolata cu lapte, cirese negre, aciditate fructata placuta, aroma complexa.

Guatemala este o tara fascinanta,cu o bogata cultura indigena si habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare trasaturi ale peisajului sau sunt cei 37 de vulcani, multi dintre ei fiind inca activi. Acesti vulcani nu numai ca sunt atragatori pentru calatori de descoperit, dar si marcheaza caracterele distincte care se regasesc in cafelele din Guatemala. Amplasat in nord-vest, la granita cu Mexic, Huehuetenango a devenit unul dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din tara.

Numele „Huehuetenango” provine din limba istorica azteca Nahuatl si se traduce prin „locul stramosilor”. Inaltimea in aceasta arie ajunge de la 300 la 3850 de metri, creand un microclimat cu conditii ideale pentru cultivarea cafelei. Cu toate acestea, aceasta cafea este cultivata doar pe pantele montane cuprinse intre 1350 si 2000 de metri, clasificandu-se pentru boabe strict tari (SHB).

Datorita altitudinii ridicate, aceste boabe se dezvolta mai lent decat de obicei, avand o densitate mai mare, adica construirea unui nucleu foarte dur. Aceasta este favorizat prin expunere intensa la soare in timpul zilei, in timp ce frig si vanturi umede racoresc zona noaptea. Impreuna cu densitatea mai mare vine o abundenta complexa de arome citrice si fructuoase care pozitioneaza cafeaua din Huehuetenango ca fiind una dintre cele mai bune cafele gourmet in lume. Suntem mandri sa va oferim aceasta cafea specialadin Las Amapolas dintr-una dintre zonele indepartate ale Guatemala.
Din Gura in Gura